Jenaplan

Jenaplan

Met Jenaplan groei je verder!

Jenaplan is een visie die aansluit op onze snel veranderende maatschappij. Een van de pijlers is een bewuste keuze voor gemengde groepen waarin kinderen van verschillende leeftijden samenwerken. Het Vlot heeft stamgroepen 0-1-2, groep 3-4-5 en groep 6-7-8. In deze groepen doorlopen de kinderen verschillende keren de fase jongste, middelste en oudste. Hierdoor leren zij naast rekenen en taal veel andere belangrijke vaardigheden. Zoals zelfstandig werken, hulp krijgen en bieden, verantwoorden en nog veel meer.
 

Een goede basis voor het vervolgonderwijs

Wanneer kinderen hun schoolloopbaan afsluiten op onze jenaplanschool sluiten zij perfect aan bij de middelbare school en alles wat hier bij komt kijken. Zoals kunnen plannen, werken met een agenda,  zelfvertrouwen hebben en presenteren. Vaardigheden die onze kinderen veel geoefend hebben en wat wij ook terughoren met gesprekken met oud-leerlingen en hun leerkrachten.

Hieronder zie je een filmpje van de Nederlandse Jenaplanvereniging, dat goed vertelt waar de nadruk ligt bij ons onderwijs.

Voor meer informatie over het Jenaplanonderwijs kunt u een kijkje nemen op de website van de Nederlandse Jenaplanvereniging.